Poletni oratorij

Kodeljevo
26.06.2023

Na pot je letos stopilo okrog 90 otrok, slabih 30 animatorjev, točno 2 voditelja in 1 župnik. Skupaj z Bilbom smo se podali na pustolovščino, kjer smo odkrivali vrednote in kreposti pogumnega hobita, se lovili po soncu, ustvarjali, se igrali.
Po več mesecih priprav, sestankov in dogovarjanj, je ob koncu oratorija veliko občutkov. Neka čudna misel v meni se sprašuje zakaj nameniti toliko časa in truda v nekaj, kar se nato takole čez noč zaključi, pa vendar jo takoj preglasi občutek zadovoljstva, ko pomislim na teden, ki je za nami. Teden, ki je prinesel mnogo izzivov, novih prijateljstev in norih spominov. Res je lep občutek, ko pomislim na nasmejane otroške obraze, ki so nas cel teden spravljali v dobro voljo in ob tem vem, da smo stopali po pravi poti.
Hobit Bilbo nas uči, da smo vsi poklicani, da se podamo na velike pustolovščine, vse kar je potrebno je le tisti prvi korak odločitve in Božja pomoč, ki nas spremlja na poti. Kot vsak, je bil tudi letošnji oratorij velika pustolovščina! Lepo je bilo videti zagnane soanimatorje, ki so vsak dan iz sebe iztisnili vse in še več in žareče otroške oči, ki so nam na vsakem koraku dajale novega zagona. Toliko smeha in veselja na kupu!
Zagotovo bova ta oratorij ohranila v lepem spominu, upava in verjameva, da enako velja tudi za vse, ki so z nama delili to pot. Vsako leto znova lahko potrdiva, da je vredno vsakega truda!
Ana in Andrej