Marija, varuhinja mojega življenja!

Bohinj
12.01.2018

Vikend od 12. do 14. januarja smo pevke kodeljevskega otroškega župnijskega zbora z zborovodkinjo Nado preživele lep duhovno – družabni vikend v koči nad Bohinjem ob spoznavanju sv. Janeza Pavla II.

Našega sodobnega svetnika smo najbolj spoznale, ko smo po skupinah pripravljale dramsko uprizoritev posameznih delov njegovega življenja. Tema našega vikenda, kot tudi papeško geslo, ki si ga je izbral papež Janez Pavel II. je bilo Totus Tuus (Ves tvoj) in se navezuje na Marijo. Zato smo se veliko pogovarjale tudi o njej. Vsaka si je pobarvala svoj Marijin kip oz. podobo, ki bo lahko stala v njeni sobi ali pa v skupnem družinskem molitvenem kotičku vsake pevke.

Spoznavale smo pomen rožnega venca in litanij za nas. Vsaka si je sama poiskala svoj vzklik za Marijo, ki nam je najbolj blizu, kot npr.: Marija, varuhinja mojega življenja!

Sestra Vlasta, ki je ta duhovni vikend duhovno krmarila, nas je presenetila s podaritvijo rožnih vencev, ki so nekaj čisto, čisto posebnega. Prav vsak je bil namreč do sedaj last ene od sester usmiljenk, ki se mu je odpovedala in je od zdaj naprej v uporabi posamezne pevke. Torej je ta rožni venec že »upeljan« – »kar sam zna moliti«! Pevke smo se dogovorile, da se bomo v trenutkih, ko bomo vzele ta svoj podarjeni rožni venec v roke zmolile eno Zdravo Marijo za »svojo« sestro usmiljenko od katere smo prejele ta rožni venec – čeprav se ne ve točno, katera pevka je prejela od katere sestre rožni venec.

Ne boste verjeli, molitev rožnega venca zna biti tudi prav zabavna. Med večerjo, ko smo čakale, da bo naš kuhar Boštjan spekel novo peko pomfrija smo spotoma zmolile desetko in potem je bil pomfri že pečen.

V soboto popoldne je bil čas namenjen sankanju, kateremu je dala prav poseben »pečat« Lada Niva s šoferjem Boštjanom. Tovrstno sankanje je vedno posebno doživetje! Zaradi poledenelega snega smo letos pridelale nekaj bušk več, a tako težko se je upreti vsem vragolijam na snegu.

Mislim, da smo se vse pevke z vikenda vrnile vesele in polne novih vtisov in misli. Sestri Vlasti se zahvaljujemo, da nas je ponovno duhovno okrepila. Nebeškemu Očetu, Mariji, varuhinji naših življenj ter vsem angelom pa, da zvesto bdijo nad nami in nam varno usmerjajo naše korake življenja.

Urška Marinko