Mavrično katehetske igre

Kodeljevo
31.01.2018

Kako se imamo na verouku?

Imamo se zabavno. Med seboj se družimo. Spoznal sem nove prijatelje. Uči nas Rok Kastelic. Uči nas o Božjih stvareh. Je zelo zanimiv. Naučil sem se veliko novega. Na verouku si med seboj pomagamo. Delamo naloge. Na verouku dobimo nalogo, ki jo doma rešimo. Na verouk zelo rad hodim. Na verouku sem spoznal Jezusa. V poletnem času po verouku igramo med dvema ognjema, pozimi pa gremo hitro domov. Na verouk hodim že tri leta. Rad bi tudi predlagal in si želel pogledati kakšen film ali risanko o Jezusu.

Antej Zeba

Otroški pevski zbor na Kodeljevem

Zbor se je začel pred nekaj leti. Prva ga je vodila moja mami Alja Kastelic, sedaj pa ga vodi Nada Marinko. V zborčku nas je okoli 22, stari pa smo od 6 do 14 let. Pojemo pri družinski maši ob 10. uri. Vaje imamo vsak torek od 15. do 16. ure. Pojemo živahne, poskočne, vesele, žalostne in umirjene pesmi. Vsako leto imamo tudi pevski vikend nad Bohinjem. Traja 3 dni. Imamo se zelo lepo. Večkrat smo peli tudi pri invalidih, kjer jim zapojemo kakšno pesem, kakšen ima solo nastop in tisti, ki igrajo kakšen inštrument lahko nastopajo z inštrumentom. Na pevskem zborčku je zelo, zelo lepo.

Eva Primc

Poročilo ministrantov

Vsi bralci tega besedila morajo vedeti, da je v cerkvi sv. Terezije Deteta Jezusa: 720 okrasnih vrtnic na stropu, 18 ministrantov, 35 klopi, 17 stolov za ministrante, 4 stoli za duhovnike in 6 duhovnikov. Ministranti so zelo dobri, saj: igramo nogomet pred vajami, se zabavamo, imamo 3 ministrantske vikende, pri župniku jemo sladkarije, imamo 19 pokalov, 1 priznanje, imamo 1 kadilnico za rezervo, eno pa zares, ter en čolniček. V cerkvi imamo: tabernakelj, 2 večni lučki, kip sv. Terezije Deteta Jezusa, kor, kjer imamo shranjene rekvizite, božično igro, 275 nedeljnikov, orgle, križev pot, kapelo, smreko visoko do stropa, monštranco z Najsvetejšim in brenarček za vžiganje kadilnice.

Miha Marinko in Andraž Srebot